## Appendix 2: Draft Agenda of Expert Circle Meeting, Dec 2<sup>nd</sup>, 2022

	Day 4 Friday Dec 2 <sup>nd</sup> , 2022 (9:00am – 4:10pm)	
Session No.	Title & Key Description	Time
1	Welcome, Introductions and Aims of the Meeting	9:00am - 9:15am (15min)
2	General discussion on how the training event went over the last three days	9:15am - 9:30am (15min)
3	Review of the Current Mandate of the Expert Circle:  ✓ What work remains to be completed and how should we plan that work?  ✓ Should the 2012 PIC/S Risk-based GMP Inspection Planning tool be revised?  ○ What key things might need to be changed in it?  ○ What improvements would we wish to make?  ○ Should we include a PQS Effectiveness Rating within the tool to support the implementation of ICH Q12?  ○ Should it reflect any learnings that have come out of inspecting remotely during the Covid-19 pandemic	9:30am - 10:15am (45min)
-	Break	10:15am – 10:30am (15min)
4	Strategic discussion on the future work of the Expert Circle:  How should the ICH Q9 Revision inform what the Expert Circle does in the future?  What should we think about for future Inspector training activities in light of the Q9 revision?  What else should we think about? Are there any lessons from Covid-19 that we should draw upon when designing future QRM training events?	10:30am – 11:30am (60min)
5	Ensuring that our Expert Circle training activities are effective: ✓ Perspectives from a training/education expert	11:30am – 12:30pm (60min)
-	Lunch	12:30pm – 1:30pm (60min)
6	The July 2021 PIC/S Recommendation on How to Evaluate and Demonstrate PQS Effectiveness with regard to Risk-based Change Management:  Very Overview of the paper and its history How might we as GMP Inspectors use this paper?  Presentation on what the Pharmaceutical Industry and the One Voice of Quality group is doing in response to this paper	1:30pm –2:30pm (60min)
-	Break	2:30pm – 2:40am (10min)
7	Potential Topic: Still to be decided	2:40pm – 3:15pm (35min)
8	Open Floor Discussion on Misc. QRM Topics	3:15pm – 3:45pm (30min)
9	Closing Remarks & Wrap Up	3:45pm – 4:00pm (15min)
-	Group Photograph	4:00pm – 4:10pm (10min)
-	End of Expert Circle Meeting	