## Appendix 1 – QRM Training Event Draft Programme, Nov 29th-Dec 1st, 2022

Session				Day 1 Tuesday Nov 29 <sup>th</sup> , 2022 (8:15am – 5:25pm), Plenary Room							
No.	Title	Time									
-		8:15am - 9:00am (45min)									
1 2 3	Welcome Remarks Opening Session – Introduc QRM Refresher Presentation	9:00am - 9:15am (15min) 9:15am - 9:35am (20min) 9:35am - 10:15am (40min) 10:15am – 10:30am (15min)									
4	Interactive Presentation — I to Assure Lifecycle Process	10:30am – 11:30am (60min)									
5	Case Study: QRM and the S	11:30am – 12:20pm (50min)									
-	Lunch	12:20pm – 1:30pm (70min)									
6	Plenary Presentation: FME including Hazard Identificat Risk Control	1:30pm –2:20pm (50min)									
7	Plenary Presentation – Und in the GMP Environment	enary Presentation – Understanding HACCP and its applications the GMP Environment									
-	Break	3:00pm – 3:15am (15min)									
8	Plenary Presentation - Over Common Ways that QRM C	3:15pm – 4:15pm (60min)									
9	Interactive Presentation: D Risks	4:15pm – 5:00pm (45min)									
-	Open Floor Discussion and	5:00pm – 5:25pm (25min)									
-	Social Event – Dinner			7:30pm – 10:00pm (150min)							
Day 2 Wednesday Nov 30 <sup>th</sup> , 2022 (8:45am – 5:30pm) - Interactive Workshops											
Session No.	Group 1	Session No.	Group 2	Time							
	Group 1 Identifying Risks When Walking Through a Facility		Group 2  Critique of an FMEA Risk Assessment in a PAT Change Control	<b>Time</b> 8:45am-10:00am (75min)							
No.	Identifying Risks When Walking Through a	No.	Critique of an FMEA Risk Assessment in a PAT	8:45am-10:00am (75min)							
<b>No.</b> W1	Identifying Risks When Walking Through a	<b>No.</b> W2	Critique of an FMEA Risk Assessment in a PAT								
<b>No.</b> W1	Identifying Risks When Walking Through a Facility  Understanding the Problems of Subjectivity & Uncertainty in QRM —	No. W2 Break	Critique of an FMEA Risk Assessment in a PAT Change Control  Critical points regarding QRM to prevent Cross- contamination in Shared	8:45am-10:00am (75min) 10:15am – 10:30am (15min)							
No. W1 - W3	Identifying Risks When Walking Through a Facility  Understanding the Problems of Subjectivity & Uncertainty in QRM —	No.  W2  Break  W4	Critique of an FMEA Risk Assessment in a PAT Change Control  Critical points regarding QRM to prevent Cross- contamination in Shared	8:45am-10:00am (75min) 10:15am – 10:30am (15min 8:45am-10:00am (75min)							

Session No.	Group 2	Session No.	Group 1	Time			
W1	Identifying Risks When Walking Through a Facility	W2	Critique of an FMEA Risk Assessment in a PAT Change Control	1:45pm-3:00am (75min)			
-		Break		3:00pm – 3:15pm (15min)			
W3	Understanding the Problems of Subjectivity & Uncertainty in QRM – Issues to Consider	W4	Critical points regarding QRM to prevent Cross- contamination in Shared Facilities	3:15pm - 4:30pm (75min)			
-		Break		4:30pm – 4:40pm (10min)			
W5	How to inspect QRM in pharmaceutical product development activities	W6	Inspecting a Fishbone Analysis and an FMEA Risk Assessment at a Steriles Site	4:40pm-5:30pm (50min)			
	Day 3 Thursday Dec 1 <sup>st</sup> , 2022 (8:45am – 3:45pm), Plenary Room						
Session No.	Title & Key Description			Time			
10	Have Your Say! This session will discuss any QRM topics not covered in the first two days. (Topics can be suggested during Days 1 & 2). It will also 8:45am – 10:00an address what GMP Inspectors may struggle with in relation to inspecting QRM.						
-	Break			10:00am – 10:15am (15min)			
11	Plenary Presentation: Overv Inspection Planning tool, an needs	10:15am – 11:15am (60min)					
-	Break	11:15am – 11:30am (15min)					
12	Plenary Presentation: Risk-b – ANVISA's Experience	11:30am –12:00pm (30min)					
13	Interactive Presentation - The 2020-2023 Revision of ICH Q9 – What's changing and what the will revision mean for GMP Inspectors? Followed by open floor discussion			12:00pm – 12:50pm (50min)			
-	Lunch	12:50pm – 2:00pm (70min)					
14	Interactive Plenary Discussion: The upcoming revised version of the PIC/S QRM Aide Memoire – what's coming?			2:00pm – 2:45pm (45min)			
15	Round table: Open Discussion.			2:45pm – 3:15pm (30min)			
16	Closing Session - Closing Remarks			3:15pm – 3:30pm (25min)			
-	Group Photograph			3:30pm – 3:45pm (25min)			
-	End of Training Event			-			